221022 – Diamant Godkänd praktiskt TJP

Idag har Diamant (J Vildandens Guldkorn af Gremir) och Catarina, som första Vildandens ekipage någonsin, startat praktiskt tollingjaktprov och blivit GODKÄNDA ❤️Jag är inte alls förvånad att de blev godkända! Stort grattis för en härlig prestation 🥰 🥰

Uppdaterat Diamants sida!

Catarina skriver:

Godkänt praktiskt jaktprov ✌️
Intressant då jag inte genomfört detta tidigare trots att pappa Mirakel också kunde ha fått prova på detta.
Nåväl, att betala 900 kr för att krypa i våtmark får ju en fundersam på hur man är funtad?!
Så är det när man väljer att vara kär i en tollare och det gick över förväntan. Man kunde följa änderna genom nätet så visst funkar det även om kanske enklare jakt former tillhör vår vardag.
Tack gode gud för det då jag hade god vägledning via hörselsnäcka men ändå bara uppfattade några enstaka ord. Här gällde det att ta lite egna initiativ och stoppa upp tolling framförallt då några började lyfta.
Diamant glänste i sitt jobb därefter och avslutade återigen med en löpand som sprungit till skogs. Det är här det skiljer sig åt mycket på våra retrievers: en labbe är mera lyhörd men har oftast svårare för självständigt arbete. De behöver en förare som markera och ge närsökssignal och följer arbetet många gånger medans en tollare tar hjälp oftast bara när den själv behöver det men överglänser sedan när de efter lång frånvaro kommer hem med de springglada bytena.
Ja, naturligtvis valde Diamant att jaga på en dykand trots att jag inte skickade i den riktningen.
Summa summario: 10 av 19 änder i levererade vilket var på tok för lite enligt Diamant.
Tack snälla Lars Bengtsson för trygg och bra vägledning. Det var tack vare den, och lite egen erfarenhet, jag kunde improvisera lite när jag inte uppfattade det du förmedlade via comradion 😜❤️
By the way… Idag är det annandag champagne och Guldkula kan jag rekommendera 👍💪✌️