161208 – Krusmynta har fått somna in nästan 13 år gammal

Så var det dags för ännu en vildand att somna in. Denna gång härliga Krusmynta (SE VCH TJH(FM) Vildandens Krusmynta af Tingcha) som haft ett rikt liv tillsammans med Louise. Läs på Krusmyntas sida om alla imponerande meriter – Jag kan ju nämna Juniortollarmästare 2005 som ett exempel!

Krusmynta kommer från kull 6 där det nu bara är Remus kvar i livet. Krusmynta är mormor till kull 14

Tack för härliga år Louise

krus-memoriam-161208

Louise skriver följande på sin egen Facebooksida:

Krusmynta❤️ min livslånga trogna kärleksfulla vän i 13 år, det känns som du alltid varit vid min sida. Vi har så många fina minnen ihop, allt från dina valpar till roliga tränings- & tävlingsupplevelser. Du har definitivt varit den bästa spårhund och den coolaste jakthund jag har haft. Du har gett mig och så många andra mycket glädje med ditt lugna lynne och glada attityd. Sedan 2008 så har du varit i försvarsmakten som en positiv & duktig patrullhund. Du har sannolikt gett många soldater flertalet fantastiska upplevelser som de fortfarande kommer ihåg allt från en mysig stund i ett varmt 20-tält till en aktiv stridssituation.
För en månad sedan var du i full fart men så helt plötsligt dök det upp en knuta som vuxit sig lika stor som en tennisbolls storlek på en veckas tid. Det är två väldigt tunga beslut som fått tas & två tragiska livskapitel som har vänts under 1 månadstid.
Du min finaste lurviga vän förtjänar ett värdigt slut såsom din mamma Tingeling.
Mitt hjärta blöder och det gör fruktansvärt ont i min själ när jag idag måste säga farväl till Dig❤️