140723 – Jessi har fått somna in drygt 13 år gammal

En av Sveriges mest meriterade tikar genom tiderna har idag fått somna in drygt 13 år gammal.

Jessi (LPII SE LCH SE VCH Vildandens Morkulla af Nortchi) blev snabbt både viltspårchampion och lydnadschampion. Hon tog 3e pris öppenklass retrieverprov och en 1a öppenklass tollingprov. Hon fick certpoäng i elitklass spår och CK på utställning. Men mest av allt minns jag hennes Tollarmästartitel 2006 i Mariestad.
Det var udda antal anmälda hundar och Jessi fick gå i två par och gör det med den äran. Båda omgångar hade belönats med 1a pris men nu var det bara en som gällde och det räckte! Två år senare var Jessi bästa svenska hund återigen på jakten i samband med specialen.

Stort tack för allt Lis – jag saknar henne redan

Lis skriver:

Min älskade, kloka Jessi!
Idag har du, min bästa vän på jorden, somnat in för gott.
Dina fina, kloka ögon, din vänlighet, ditt lugn och din envishet gjorde dig till en stor personlighet. Du och jag har haft ett underbart liv tillsammans, så mycket roliga, spännande saker har vi gjort under många år och så många fina minnen har jag efter dig min vän!
Den elaka tumören spred sig mycket snabbt och det fanns inget vi kunde göra för att hjälpa dig att bli frisk.
Jag saknar dig enormt mycket!
Sov gott min älskade lilla Jessi!