220825 – Vildandens resultat på Tollarspecialen 2022

Här är våra fina resultat 2022:

Kull 19, född 220206
* Vildandens Incomparable af Dialph ”Rut” och Mathilda. Rut som blev 6 månader dagen före så hon fick starta i valpklass II – 3e placering med HP

Kull 18, född 200829
* Vildandens Dunder af Pegno ”Tiro” och Anneli debuterade i juniorrutan TJP och fick Excellent. De var därmed kvalificerade för att tävla om Juniortollarmäster titeln. Där placerades de 6a totalt av 7 st (6 på jakten och 3 på utställningen). Tiro var även med i unghundsklass men blev oplacerad
* Vildandens Buller O Bång af Pegno ”Buller” och Åsa fick ett Very good i juniorrutan TJP. De startade oxå Rallylydnad nybörjare och placerades delad 5a på 69 p. På utställningen slog de till med HP och en 2a placering i unghundsklassen.
* Vildandens Knall af Pegno ”Nelson” och Ida ställdes ut i unghundsklass men blev oplacerad.
* Vildandens Busvissla af Pegno ”Bus” och jag startade i juniorrutan TJP men efter en knallning, som jag stoppade, så blev allt tokigt så jag bröt. I unghundsklass på utställningen blev hon oplacerad.

Kull 17, född 200101
* Vildandens Havsnymf af Drömlo ”Pandora” och Anna startade juniorrutan TJP och fick ett Very good. På utställningen blev hon oplacerad i jaktklassen.
* Vildandens Lille Havfrue af Drömlo ”Vega” och Birgitta startade nybörjarklass WT där de fick ihop hela 92 p (20, 16, 20, 20, 16) och placerades 5a. De blev även Domarens val i Ruta 1. På utställningen blev hon oplacerad i öppenklassen.
* Vildandens Havsman af Drömlo ”Edison” och Amanda fick ett Good i juniorrutan TJP. I öppenklassen utställning blev han oplacerad.
* Vildandens Najad af Drömlo ”Daphne” och Liselotte debuterade i juniorrutan TJP men med för stort fokus på skytten blev det ett Not sufficient. Efteråt svepte Daphne hem änderna från söket!
På utställningen öppenklass blev hon oplacerad.
* Vildandens Sjöjungfru af Drömlo ”Fröken” och Madde startade WT nybörjarklass och fick fina poäng på två rutor där de även fick Domarens val på ruta 2. På utställningen öppenklass fick hon HP men blev oplacerad.

Kull 16, född 180922
* Vildandens Gingerbread af Leweli ”Lexie” och Lena deltog i WT nybörjarklass och Prova på TJP.

Kull 15, född 161213
* Vildandens Alpha af Molteli ”Alpha” och Monika startade i öppenklassen TJP men det blev ett Not sufficient. De fick Funktionärernas val för Alphas sätt att bära hem gåsen i ett ben!

Kull 14, född 151014
* Vildandens Guldhjärta af Gremir ”Drömma” och Anna startade öppenklassen TJP och de fick Very good. På utställningen fick hon HP i championklassen men blev oplacerad.

Kull 13, född 131213
* Vildandens Lucia Af Pixvill ”Cia” och Hanne gjorde sin sista start i öppenklassen TJP och gick in för att ha kul. Och kul hade de! Det blev visserligen ett Not sufficient men Cia fick domarens specialpris för bästa tolling!

Kull 11, född 110825
* Vildandens Leet af Pixboot ”Elite” och jag gjorde oxå vår sista provstart i elitklass TJP. Elite hade jättekul men provet blev för svårt och när ett sökvilt kom in ”för tidigt” så bröts vi och det blev ett Not sufficient. På utställningen veteranklass hade Elite kul igen och hon har aldrig fått finare kritik. Det blev en 4e placering med HP

* Uppfödargruppen placerades 3a med HP (Drömma, Vega, Fröken och Edison)

* Drömmas avelsgrupp placerades 2a med HP (Vega, Fröken, Daphne och Edison)

Dessa resultat kommer lite senare in på allas resp sidor!