200117 – Bruno har fått somna in 13 år 3 mån gammal

SE U(U)CH Vildandens Blåmussla af Spirtas ”Bruno”

En fantastisk liten hund har fått somna in! Med energi i massor levde Bruno ett härligt liv och hann med mycket. Titta bara på axplocket av bilderna – ständigt bärandes på något och ofta blöt i pälsen då han älskade att simma!

Han blev ganska snabbt Svensk utställningschampion och fick ett gäng BIR och BIM samt placerade sig som sexa bästa hane på Tollarspecialen 2010.

Bruno gjorde en fantastisk Mentalbeskrivning i juni 2008 och visade upp sin otroliga nyfikenhet ❤️

Han blev pappa till 3 härliga kullar. En av valparna kom på utredning av hörseln vid ca 6 månaders ålder och i samma veva upptäcktes det att Bruno började bli döv. Vid närmare kontroll bakåt i leden fanns det flera individer som mist hörseln i för tidig ålder och därför blev det inte fler Bruno valpar och jag stoppade även syskonen från avel.

Hörseln stoppade dock inte Maria som tävlade vidare med Bruno och uppnådde dessa superresultat med handtecken!

  • 2 nkl Tollingprov
  • 1 pris lydnadsklass I
  • 2 pris lydnadsklass II 158,5 p
  • Uppflyttad till högre klass spår men där tog det tyvärr stopp efter två icke godkända starter.

Bruno fyllde 13 år förra året. I tisdags den 14 januari 2020 skadade han sig i sitt högra bakben. Först verkade det inte så illa men på torsdagskvällen visade han tydligt att han inte ville stödja på sitt ben, troligen korsbandet som var skadat. Idag fick han somna in 13 år och 3 månader gammal.

Det är många som fastnat för rasen just p g a Brunos underbara attityd till livet!

Mitt varma tack för allt under dessa år Maria, Uffe och Elin ❤️