180219 – Det finns tyvärr inga valpar i Elite

Jag har haft det på känn sista veckan då jag tyckt att Elite inte ökat i omfång som hon borde ha gjort. Ultraljudet visade att det var tomt… Jag brukar ju säga att allt har en mening och att hundarna då inte passat ihop. Det säger jag faktiskt inte denna gång utan vi kommer att prova igen vid nästa löp – Lewis ägare Martina och jag är överens!

Elite har normalt ca 35 veckor mellan sina löp. Nu blev hon för första gången igångsatt tidigare av Pixel så det var bara 28 veckor emellan. Hon blev parad dygn 14-16 förra gången efter att ha provat flera gånger tidigare men dygn 14 sa Moltas att nu är det dags. Därför träffades vi dygn 14 denna gång och vi fick ju en jättefin parning direkt samt ytterligare två dagen efter. Det troligaste är att Elite släppt sina ägg tidigare denna gång eftersom, med facit i hand, även löpet var lite kortare!

Nu blir det troligen nytt löp i augusti/september (om hon inte har ändrat sina rutiner helt…)
Jag lider med alla som hoppats få hem en valp i sommar

 

Planerad parning kull 16

leweli2