161108 – Tingeling har fått somna in 15,5 år gammal

Vissa hundar berör mer än andra och visst var Tingeling en sådan hund. En stor personlighet med mycket egen vilja men också massor av underbara egenskaper som ju gått vidare i hennes avkommor, barnbarn och barnbarnsbarn! Tingeling var sist ut i kull 4

Tack för underbara år Louise 💗

ting-161108

Louise skriver följande på sin egen Facebooksida:

Tingeling 15,5 år min finaste Livskamrat, min Legend som har fått mig till många skratt och gett mig & många Andra mycket glädje med fina avkommor. Tingeling med det stora Varma hjärtat som alltid haft speciell relation till Alla runt omkring sig, speciellt Alla barn som funnits i hennes liv.
Tingeling är den hund som jag har tävlat mest med under årens lopp sedan min egen tävlingskarriär startade år 1974. Ursprungstanken var att hon skulle bli en sök hund, men jag var lite trött på Bruks efter alla år. En kall ruggig höstdag när Tingeling var ett par månader så blev vi medbjudna av Anette Björgell på jaktträning i skogen. För mig var det en fruktansvärd hemsk upplevelse med alla döda fåglarna medan det visade sig att det var Tingelings största och mest passionerade upplevelse i livet. Från den dagen så började vi med jakt och det dröjde inte länge förrän frysen var fylld med döda djur av alla dess olika slag. Hon var otroligt lyhörd och hade en energi av dess like, hon älskade det hela lite för mycket. Det har varit ett privilegium att få lov att fått uppleva möjlighet att arbeta med henne, t.ex dirigera henne i vatten på jätte långa avstånd, hon var sjukt imponerande. Tingeling visade stora framgångar på praktiskt jakt, jaktprov och vann Tollarspecialen i unga år. Vi tävlade i elitklass Lydnad och hon blev både viltspårs- & utställningschampion i unga år. Vi påbörjade även en utbildning till tjänsterhund (patrullhund)- det var på den tiden när man fick ut plåthjälm…..tyvärr så kom det en skilsmässa i vägen så vi kunde inte fullfölja utbildningen. Men vi fortsatte med jakt, spår & lydnad.

Idag 161108 så vänds ett nytt kapitel i våra liv.
Idag har min livskamrat Tingeling fått lov att somna in för alltid. Hon förtjänade ett värdigt slut. Detta var ett ytterst fruktansvärt svårt beslut. Känslan kan inte beskrivas med några ord.
Jag kommer att sakna hela henne av hela mitt hjärta, men hon kommer alltid att finnas hos mig. Hon har varit min följeslagare genom alla dessa år. Hon har alltid försett mig med otrolig glädje & positiv energi speciellt då livet inte riktigt alltid haft den positiva inriktningen. Saknar henne sjukt mycket o är fruktansvärt tungt att vara utan henne 💗